Zmrzlina a snow cone
Na domácu výrobu zmrzliny sa používajú 2 typy zmrzlinovačov. V prípade, že budete doma zmrzlinu vyrábať iba občas, je vhodnejší zmrzlinovač, ktorý používa predmrazenú nádobu, napr. Guzzanti GZ 158. Výhodou tohto typu zmrzlinovača sú malé rozmery a najmä nízka obstarávacia cena. Naopak nevýhodou je, že nádoba, v ktorej sa zmrzlina vyrába, musí byť vopred namrazená. Pokiaľ však plánujete častejšiu výrobu domácej zmrzliny, odporúčame zvoliť tzv. zmrzlinovač s kompresorom, napr. PRIMO PR406IM alebo Guzzanti GZ 151A. Zmrzlinovač tohto typu je v podstate "menším" prevedením klasického profesionálneho výrobníka zmrzliny, ktorý má vlastný mraziaci systém. Výroba zmrzliny s týmto zmrzlinovačom je veľmi jednoduchá a rýchla. Jeho nevýhodou sú však väčšie rozmery a vyššia obstarávacia cena. Pre čo najjednoduchšiu výrobu zmrzliny odporúčame vyskúšať niektorú z ponúkaných hotových zmrzlinových zmesí pre domácich zmrzlinovačov.
- Výrobníky zmrzliny (zmrzlinovače)
- Balíčky na výrobu zmrzliny
- Zmesi na zmrzlinu
- Obaly, dekorácie, príslušenstvo
- Polevy a šľahačka
- Snow cone maker