Francúzske palacinky
Crêpes sú tenké palacinky, vyrobené obvykle z pšeničnej múky. Názov palaciniek je francúzskeho pôvodu a pochádza z latinského crispa, čo znamená „stočený“. Pôvodne sa crêpes pripravovali v oblasti Bretónska na severozápade Francúzska, ale v súčasnosti sú rozšírené po celom Francúzsku a sú považované za francúzske národné jedlo. Crêpes sa pripravujú naliatím tekutého cesta na rozpálenú panvicu alebo plochú kruhovú platňu, ktorá je ľahko potretá olejom alebo maslom. Cesto je na panvici rovnomerne rozotreté vo veľmi tenkej vrstve. Crêpes sa podávajú "na sladko" (s marmeládou, sladkou nátierkou, javorovým sirupom...) alebo "na slano" (so šunkou, so slaninou, syrom a zeleninou...). Teraz si môžete pripraviť crêpes, alebo ak chete, francúzske palacinky, sami, rýchlo a jednoducho doma. Môžete si vybrať z našej ponuky práškových zmesí na prípravu crêpes. Pre bezproblémovú a rýchlu prípravu doma odporúčame nami otestovaný palacinkovač Livoo DOP196.