Aký olej použiť na prípravu popcornu?

Na prípravu toho pravého, "poctivého", popcornu je vždy potrebné použiť tuk - olej. Olej jednak slúži na to, aby sa kukurica počas prípravy nepripálila, ale hlavne vďaka oleju na vypukanej kukurici krásne drží Vami zvolená príchuť alebo soľ.

V nasledujúcom texte Vám predstavíme všetky oleje na popcorn z našej ponuky, vrátane ich vlastností a odporúčaní, aký olej použiť s Vaším prístrojom - popkornovačom.

1. Repkový olej s maslovou príchuťou 1000ml

Jedná sa o repkový olej s jemnou maslovou príchuťou od českého výrobcu. Tento olej je možné použiť pre všetky typy domácich popkornovačov, v ktorých sa kukurica praží na oleji. Olej však nájde uplatnenie aj pri "bežnom" varení vo vašej domácnosti.

2. Repkový olej v spreji 250ml

Tento druh repkového oleja v spreji je vhodný pre majiteľov "teplovzdušných" popkornovačov (napr. Guzzanti GZ130, Guzzanti GZ134), alebo pre tých, ktorí kukuricu na popcorn pražia v silikónovej mise na popcorn v mikrovlnnej rúre. Pretože je kukurica upražená bez použitia oleja, chýba jej potrebná "mastnota" a korenicí zmes na nej nebude držať. Preto je dôležité hotový popcorn pred zmiešaním s koreniacou zmesou alebo soľou ľahko "omastiť". A na tento účel sa skvele hodí olej v spreji. Repkový olej v spreji je tiež možné použiť aj na vymazávanie plechov na pečenie alebo prístrojov na pečenie, napr.vaflovače, donutovače alebo palacinkovače. Ak však chcete olej v spreji prevažne na pečenie (vymazávanie plechov, foriem alebo prístrojov), odporúčame použiť slnečnicový olej v spreji Majster pekár. Ten má oproti tomuto oleju hustejšiu konzistenciu a je podľa nášho názoru na tieto účely vhodnejší.

3. Repkový olej s príchuťou v spreji 250ml

Jedná sa o úplne identický olej s rovnakými vlastnosťami, ako vyššie uvedený Repkový olej v spreji 250ml, iba s tým rozdielom, že je ochutený - oleje sú dostupné v týchto príchutiach:

4. Slnečnicový olej v spreji - Majster Pekár (300ml)

Slnečnicový olej v spreji Majster Pekár, je rovnako ako Repkový olej v spreji 400ml, vhodný pre majiteľov "teplovzdušných" popkornovačov, alebo pre tých, ktorí kukuricu na popcorn pražia v silikónovej mise na popcorn v mikrovlnnej rúre. Oproti vyššie spomínaným repkovým olejom je Majster Pekár o niečo hustejší a je potrebné ho na vypukanú kukuricu použiť o niečo väčšie množstvo. Vďaka svojim vlastnostiam je však zase vhodnejšie na použitie pri pečení. Tento olej odporúčame pre použitie s prístrojmi na vafle, palacinky a donuty z našej ponuky.

blog_oleje

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.